Ons Team

Dhr. Verkerke

Docent schilderkunst


Chef-kok Barre heeft als schilder-decorateur de fijnste verfstofjes leren kennen en kan er op zijn palet ieder gerechtje mee op een bord toveren. Natuurlijke, maar ook kunstmatige producten vormen de verantwoorde ingrediënten voor een aantrekkelijk diner. Het ambacht werd hem in beginsel aangeleerd op het toenmalige Spos (samenwerkingsverband voor leerling schilders) en later leerde hij door om op de Zeeuwse Roc’s zijn Meestertitel te behalen. Met een niet aflatende behoefte om kennis en kunde te vergroten volgde Barre extra cursussen in binnen- en buitenland. Mensen als Leen de Kok, Wim Reijnhout, Reijnier de Muijnck, Michel Nadaï en Dru Blair en voor een lange periode Gert-Jan Nijsse vormen de groep van leermeesters die hem stap voor stap naar meesterlijk hoog niveau hielpen tillen. Dat maakt dat het een feestje wordt om die kennis met enorme energie over te brengen. Het vuur onder de olie wordt opgestookt, het rijk gekleurde palet wordt in gereedheid gebracht, de bedwelmende geuren van terpentijn en siccatief prikkelen de puntjes van alle zintuigen. Eet smakelijk van de zelfgemaakte gerechten die je op je bord serveert!!. “ Natuurlijk echt koken!”
Alle kunst moet voor iedereen toegankelijk zijn daarom ondersteun ik dit initiatief!!

Hanna Mojet

Docent Dans


Hanna is opgeleid aan de Staats Balletschool Berlijn (DDR) tot klassiek danseres. Na haar dansloopbaan volgde zij eveneens aan de Staats Balletschool Berlijn een opleiding tot balletpedagoog voor de onderbouw (1e t/m 5e jaar vakopleiding klassieke dans, Vaganova methodiek).
Naast lessen klassiek ballet, verzorgt zij lessen klassiek repertoire, spitzendans en caractère dans bij Balletschool Prélude. Daarnaast is Hanna werkzaam als freelance balletpedagoog en geeft gastlessen op locatie.

Hanna is per 30 juli 2015 toegelaten tot de UNESCO International Dance Council en daarmee een door de internationale dansgemeenschap erkend balletpedagoog.

Estèl van Opdorp

Docent piano klassiek en geïmproviseerde muziek


Estèl van Opdorp ( geboren te Almelo, 1979) begon op tienjarige leeftijd met piano spelen. Na drie jaar les te hebben gehad aan de muziekschool te Dieren werd hij nog tijdens zijn middelbare schoolperiode toegelaten tot de jongtalenten klas van de Hogeschool voor de Kunsten Arnhem, het huidige Artez Conservatorium. Na het behalen van zijn atheneum volgde hij de vierjaar durende bachelor opleiding Klassiek piano aan het conservatorium te Arnhem. Tijdens deze jaren aan het conservatorium kwam hij o.a. in aanraking met het spelen van lichte muziek ( Jazz, Fusion, Improvisatie, Latin en andere stijlen van lichte muziek). Dit sprak hem zo aan dat hij naast de vakken voor de klassieke musici ook de vakken voor de lichte musici ging volgen en ook deze afsloot. Zijn passie bleek al snel bij de latin muziek te liggen. Binnen deze stijl volgde hij gedurende zijn opleiding diverse workshops en masterclasses. Dit resulteerde in 2005, nadat hij in december 2004 klassiek piano afgestudeerd was , tot een studie aan het conservatorium van Habana. Estèl heeft op Cuba gedurende een jaar latin piano en latin percussie gestudeerd.

Inmiddels is hij verhuisd naar Goes en is sinds augustus 2009 afgestudeerd Master aan de masteropleiding van het Fontys Conservatorium, te Tilburg, voor zowel klassieke muziek piano als lichte muziek piano. Estèl heeft gedurende deze twee jaar durende Master in Music les gehad van Kelvin Grout, Randal Corsen, Jeroen van Vliet en Maarten Helsloot. Waarbij hij zich met betrekking tot de klassieke muziek toe heeft gespitst op het liedbegeleiden.
Estèl nam deel aan masterclasses van onder andere Mark Erkens, Sepp Grotenhuis, Igor Roma, Kelvin Grout, Muza Rubackyte.

Met betrekking tot de lichte muziek nam hij deel aan masterclasses van Tony Martinez, Andre Groen, Chucho Valdes, Adrianna Valera, de Houdini’s en anderen.

Chris Smith

DJ


DJ Vindictiv oftewel Chris Smith (1978) werd begin jaren ’90
verliefd op het scratchen en mixen dat zo’n belangrijk onderdeel is van hiphopmuziek.

Op zijn 15e kocht ie zijn eerste draaitafel. Vier jaar later haalde hij de finales van de Nederlandse Kampioenschappen DMC (Disco Mix Club). Een belangrijke volgende stap voor DJ Vindictiv was de tijd met DJ Grazzhoppa’s DJ Big Band, waarmee Vindictiv optrad op onder meer Lowlands, Jazz Middelheim en Roskilde.

Bijzondere groepen en optredens
Sindsdien maakte hij als scratch DJ en producer muziek in verschillende genres met onder meer…
• Nul Elf Acht
• Pieter Matthys & Sons Uniques
• The Fluid Orchestra
• Says Who? & DJ Vindictiv
Verder heeft DJ Vindictiv het podium gedeeld met bijvoorbeeld Public Enemy, De La Soul, Kid Koala, Wayne Shorter, Eric Vloeimans en Baba Sissoko.
Coaching, workshops, stagemanagement
Tegenwoordig is Vindictiv naast DJ en producer ook coach, stagemanager (bij o.a. Bevrijdingsfestival Vlissingen) en workshopdocent. Hij geeft interactieve workshops aan kinderen en jongeren die samen in de wereld van de draaitafels duiken en zo van alles leren over ritme, muziek en samenwerking

Janneke de Kok


Muziektherapeut, muziekdocent
Janneke is een enthousiaste, bevlogen muziektherapeut en muziekdocent. Ze volgde haar opleiding voor muziektherapie op de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. En startte haar eigen onderneming Eigenwijs – Praktijk voor Muziektherapie. Mensen een stap verder helpen op hun levensloopbaan, het behouden van vaardigheden, observeren door middel van samen met de cliënt muziek maken. Ze spreekt hiermee een brede doelgroep aan: dementerenden, lichamelijk of verstandelijk gehandicapten en getraumatiseerde kinderen. Daarnaast werkt ze ook op het Hoornbeeck College (MBO) als docent Muzikale Vorming.

Evelien de Vries

Klarinet docent


Evelien de Vries studeerde in 2015 af het Conservatorium in Tilburg. Ze behaalde zowel haar bachelor- als master diploma met hoge onderscheiding. Haar lessen kreeg ze van Lars Wouters van den Oudenweijer, Benjamin Dieltjens en Pascal Moraques. Masterclasses volgde ze onder meer bij Martin Fröst, Charles Neidich en Jörg Widmann.
Tijdens haar studie volgde ze basklarinetlessen bij Carlos Galves Taroncher en speelde ze mee in het Nationaal JeugdOrkest en het Nederlands Studenten Orkest. Tegenwoordig is ze actief als klarinettist en basklarinettist, zowel bij orkesten als ensembles en geeft ze muziekles in de provincie Zeeland.

Piotr van de Werff

pianodocent


Piotr van de Werff (1993) is op zesjarige leeftijd begonnen met pianolessen. Op het moment volgt Piotr lessen bij Nicolas Callot op het conservatorium van Tilburg. Verder heeft Piotr lessen en masterclasses gevolgd bij Arno ter Burg, Hans Eijsackers, Joop Celis, Joop Albracht, Ad van Sleuwen, Jelena Bazova, Petra Somlai, Ruud Huijbregts, Fred Oldenburg, Ishay Shaer, Chie Hirai en Tae-Hyung Kim. In 2015 is Piotr ook begonnen aan een specialisatie in klavecimbel en oude muziek.

Piotr is sinds 2014 actief als pianodocent. In zijn lespraktijk zoekt Piotr de uitdaging op om zijn studenten op een zo persoonlijk mogelijke manier te begeleiden in hun ontdekkingstocht door de muziek. Niet alleen de techniek van het spel en het lezen van de noten, maar zeker ook het actief luisteren naar muziek en naar elkaar vinden bij Piotr een grote belangrijkheid. De belangen en wensen van de student staan hierin centraal.

Frans Hermans

Coach


Frans Hermans komt het team versterken en zal zich voornamelijk bezighouden met alle coachingstrajecten.
Bij het coachen van de docenten staat het zelfstandig functioneren van de docent centraal.De coach is de begeleider op de achtergrond.die de docent daarin optimaal begeleidt.
Coachen komt van” bewegen” in beweging zetten.Een coach helpt om zicht te krijgen op mogelijkheden. Daarvoor neemt hij belemmeringen weg en opent hij nieuwe wegen,waarbij de persoonlijke groei van de docent een belangrijk gegeven is.
Frans Hermans studeerde o.a. arbeidsmarktpolitiek/personeelsbeleid in Tilburg en gezondheids wetenschappen in Utrecht, en was ruim veertig jaar werkzaam als bestuurder in de gezondheidszorg.
De afgelopen 10 jaar was hij vnl. werkzaam als mediator en coach.
Gelet op het feit dat hij het initiatief van de Muze een (muzikaal) warm hart toedraagt en drie opgroeiende kleindochters in het Zeeuwse heeft wil hij graag een bijdrage leveren aan dit culturele initiatief.

Annelies van der Maas - Poppe

Docent muziek en accordeon


Op 12-jarige leeftijd begon Annelies van der Maas-Poppe (1994) met
accordeonlessen aan de Zeeuwse Muziekschool. Al snel bleek dat ze de
potentie had om naar het conservatorium te gaan en van het
accordeonspelen meer dan alleen een hobby te maken. Ze had echter ook
een grote passie voor sport en bewegen en besloot daarom eerst een
sportopleiding te volgen en af te ronden aan de HZ University of Applied
Sciences te Vlissingen. Toen het diploma van de sportopleiding in zicht
kwam besloot Annelies zich alsnog voor te bereiden op het
conservatorium. Ze werd aangenomen aan het conservatorium te Tilburg en
behaalde daar in één jaar haar propedeuse voor de opleiding Klassiek
Accordeon. Tijdens het jaar studeren in Tilburg kwam Annelies tot de
conclusie dat alleen accordeonspelen niet was wat ze wilde. Ze miste het
contact met mensen en het lesgeven in de gymzaal. Daarom besloot ze aan
het eind van het jaar de overstap te maken naar de opleiding Docent
Muziek aan het conservatorium te Rotterdam.

Inmiddels is Annelies klaar om af te studeren en werkzaam bij
verschillende muziekscholen als accordeondocente. Een reis naar
Zuid-Afrika liet haar inzien wat muziek met mensen kan doen; muziek
leert mensen samenwerken, muziek brengt hoop, muziek geeft eigenwaarde
en muziek kan datgene vertellen wat we in woorden niet kunnen zeggen.
Dit is de reden waarom zij het belangrijk vindt dat iedereen opgroeit
met muziekonderwijs.

Share This